Om oss

Vildrosbarn

2005 debuterade Vildrosbarn på Rosenkaféets utescen

i Göteborg, en skön sommarkväll.


Då hette vi inte ens Vildrosbarn, det namnet kom till något senare, taget från en av Anders låtar. Där satt vi inför en publik bestående av främlingar och vänner, och spelade våra mestadels nyskrivna svenska låtar. Fåglarna kvittrade, glas och bestick klirrade lätt, en motorcykel brummade förbi utanför Trädgårdsföreningen. Två låtskrivare, med lite olika inriktning men ändå väldigt lika smak, som hade upptäckt hur bra våra stilar kompletterade varandra och hur bra vi trivdes med att spela ihop.


Det var en väldigt speciell kväll, som följts av en rad spelningar, en massa nya låtar, och nu första skivan "Med solen i vår famn". Vildrosbarns kärna har förblivit vi två, Anders Norberg och Paulina Hall, som de som står för låtskrivandet, sången, det mesta av arret och diverse instrument. Men vi har hela tiden haft turen att få samarbeta med superskickliga, sköna, roliga och begåvade musiker, utan vilka vi inte varit Vildrosbarn och inte kunnat förverkliga vare sig idéer eller spelningar.


Det är inte lätt att beskriva sin stil. Vi spelar musik som är närgången, livsbejakande, personlig, peppande, lycklig och naturlyrisk med vindsus, vattenskvalp och sol. Det är svängigt, soft och allt däremellan. Alltifrån den minsta konstellationen med gitarr och sång, dragspel, tvärflöjt eller cello, till fullt band med trummor och elgitarr.


Och målet, förutom att glädjas själva, är naturligtvis att sprida glädjen vidare, påminna om att njuta av nuet och helst av allt inspirera till att ta sig själv så mycket på allvar att man vågar försöka förverkliga sina drömmar.


Kontakt:


Telefon: 0702-552746 (Paulina), 0737-331641 (Anders)


E-post: vildrosbarn@gmail.com